Kalendari Mjedisor


29 QERSHOR- DITA NDËRKOMBËTARE E DANUBIT

“Mrekullia e Alpeve shqiptare”, sot dita ndërkombëtare e Danubit

29 qershori festohet si një ditë ndërkombëtare për ruajtjen e lumit Danub, lumi më i madh europian pas Vollgës

Lugina e Vermoshit, me 2 degët e saj, Lëpushës dhe Grebenit është pjesë e basenit të Danubit.

Baseni i lumit Danub shtrihet në 19 shtete, ku bën pjesë edhe zona veriperëndimore e Alpeve shqiptare.

Danubi vlerësohet si baseni më ndërkombëtar në botë dhe festimeve kushtuar Danubit iu bashkua edhe vendi ynë.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.