Kalendari Mjedisor


29 KORRIK - DITA E DEFIÇITIT EKOLOGJIK

“Dita e Deficitit Ekologjik” shënon datën kur kërkesa e njerëzimit për burime dhe shërbime ekologjike në një vit të caktuar tejkalon atë që Toka mund të rigjenerojë në atë vit. Në 2021, kjo ditë shënohet në 29 korrik.

Nëse themi se Toka po degradohet, menjëherë na shkon mendja te ndikimet e ndryshme të tejkalimit ekologjik global siç janë: ndryshimi i klimës, humbja e biodiversitetit dhe ngjarjet ekstreme të motit.

Njerëzit shpenzojnë 74% më shumë burime sesa prodhon planeti ynë, kështu na duhen 1.7 planete Tokë për ngopur konsumin e tanishëm

Dita specifike për Shqipërine pritet të jetë në 12 Tetor.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.