Kalendari Mjedisor


3 MARS - DITA BOTËRORE E JETËS SË EGËR

Kjo ditë është caktuar në takimin e 68-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, më 20 dhjetor 2013, çka përkon me Konventën për Tregtinë Ndërkombëtare të Llojeve të rrezikuara të Faunës dhe Florës së Egër (CITES).

Kjo ditë është një mundësi për të festuar bukuritë e shumta dhe format e ndryshme të jetës së egër të florës dhe faunës, por dhe për të na kujtuar mbi nevojën urgjente për të ndërmarrë masa kundër krimeve ndaj jetës së egër, me një ndikim në shkallë të gjerë në ekonomi, në mjedis dhe në shoqëri.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.