Kalendari Mjedisor


5 MARS - DITA BOTËRORE E EFICIENCËS SË ENERGJISË

Kjo ditë është rezultat i konferencës së parë ndërkombëtare për eficiencën e energjisë, mbajtur në Austri, më 29 Shkurt 1996.

Nisma ka si qëllim të ndërgjegjësojë të gjithë njerëzit mbi nevojën për të zvogëluar konsumin e enegjisë përmes mënyrave të qëndrueshme dhe të arsyeshme të përdorimit të energjisë.

Shqipëria ka më shumë se 260 ditë me diell në vit, një mundësi shumë e mirë për të shfrytëzuar energjinë diellore si energji alternative.

Aktualisht, kjo energji shfrytëzohet deri në 4 % të nevojave vetiake, pra vetëm për të ngrohur ujin. Kolektorit diellor i mjafton gjysëm ore diell në ditë për të ngrohur.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.