Kalendari Mjedisor


14 MARS - DITA E VERËS

Kjo ditë ka origjinë të lashtë pagane dhe ka për qëllim festimin e fundit të dimrit, rilindjen e natyrës dhe përtëritjen e pranverës.

Ndonëse kjo ditë vazhdon të festohet madhërishëm në qytetin e lashtë të Elbasanit, ajo është festë e të gjithë shqiptarëve. Më 13 mars njerëzit marrin një tufë të vogël bari të njomë bashkë me rrënjët dhe dheun, që ta kenë në mëngjesin e datës 14 mars në shtëpi.

Festimi kryhet në nderim të natyrës së bukur shqiptare dhe të bimësisë që merr jetë në këtë periudhë të vitit.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.