Kalendari Mjedisor


14 MARS - DITA NDËRKOMBËTARE E VEPRIMIT PËR LUMENJTË

Qëllimi i kësaj dite është ngritja e zërit kundër projekteve shkatërruese të zhvillimit që përdorin burimet ujore, duke sjellë në vëmendje rëndësinë e baseneve ujore dhe nevojën për një menaxhim të qëndrueshëm dhe të drejtë të lumenjve tanë.

Për Shqipërinë, kundërshtimi i ndërtimit të hidrocentralit të Poçemit mbi Lumin Vjosë, nga komuniteti i zonës së Mallakastrës dhe i një sërë organizatash mjedisore vendase dhe të huaja, shënon rastin e parë që një çështje mjedisore dërgohet në gjykatë dhe që gjykata jep vendim në favor të kauzës mjedisore.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.