Kalendari Mjedisor


15 MARS - DITA BOTËRORE E TË DREJTAVE TË KONSUMATORIT

Kjo ditë është inicuar nga Presidenti i SHBAsë, John F. Kennedy, i cili i dërgoi një mesazh Kongresit Amerikan më 15 Mars 1962, duke adresuar zyrtarisht çështjen e të drejtave të konsumatorit. Ai ishte lideri i parë botëror që ndërmerrte një hap të tillë.

Lëvizja konsumatore e përkujtoi këtë datë për herë të parë në vitin 1983 dhe e feston këtë ditë çdo vit, për të rritur ndërgjegjësimin global mbi të drejtat dhe nevojat e konsumatorit.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.