Kalendari Mjedisor


22 MARS - DITA BOTËRORE E UJIT

22 marsi është rekomanduar të shpallej si Dita Botërore e Ujit në vitin 1992, në Konferencën e Kombeve të Bashkuara për Mjedisin dhe Zhvillimin (UNCED), mbajtuar në Rio de Janerio. Më pas, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara e vendosi zyrtarisht 22 Marsin si Ditën Botërore të Ujit me miratimin e rezolutës në vitin 1993.

Kjo ditë ka si synim ndërmarrjen e veprimeve për të përballuar krizën e ujit, përmes mbrojtjes së burimeve ujore dhe ruajtjes së cilësisë së ujit të pijshëm.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.