Kalendari Mjedisor


10 MAJ - DITA BOTËRORE E SHPENDËVE SHTEGTARË

Kjo ditë e ka fillesën në vitin 2016-të, me qëllim rritjen e ndërgjegjësimit në nivel global, lidhur me kërcënimet ndaj shpendëve shtegtarë, rëndësinë ekologjike dhe nevojën për ruajtjen e habitateve të tyre. Çdo vit, njerëzit në mbarë botën ndërmarrin veprime dhe organizojnë aktivitete publike, si festivale, programe edukuese, ekspozita dhe ekskursione në natyrë për të festuar Ditën Botërore të Shpendëve Shtegtarë.

Shqipëria është një pikë e rëndësishme e kryqëzimit të rrugëve migratore të shpendëve. Rreth 70 lloje shpendësh uji, me një numër prej 180,000 individë, kalojnë dimrin në lagunat bregdetare dhe liqenet e mëdhenj të vendit tonë.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.