Kalendari Mjedisor


E SHTUNA E TRETË E SHTATORIT - DITA NDËRKOMBËTARE E PASTRIMIT TË BREGDETIT

Kjo ditë e ka fillesën në vitin 1986, kur Linda Maraniss organizoi një grup qytetarësh për të pastruar plazhin e South Padre Island, në Teksas, nga sasia tepër e madhe e mbetjeve të hedhura. Sot, rreth 12 milionë njerëz bëhen pjesë e përpjekjes vullnetare më të madhe në botë për të mbrojtur oqeanet.

Mbetjet plastike janë gjetur në 62% të shpendëve detarë dhe në 100% të breshkave të detit. Një problem kaq i madh si plastika në oqean kërkon angazhimin e të gjithë njerëzve për të sjellë ndryshim.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.