Kalendari Mjedisor


13 TETOR - DITA NDËRKOMBËTARE PËR ZVOGËLIMIN E FATKEQËSIVE NATYRORE

Kjo ditë është caktuar me vendim të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, në dhjetor 1989-të. Qëllimi është të promovojë kulturën globale të ndërgjegjësimit ndaj rrezikut dhe të zvogëlimit të fatkeqësive natyrore. Kjo ditë është përkujtuar çdo vit gjatë Dekadës Ndërkombëtare për Zvogëlimin e Fatkeqësive Natyrore, 1990–1999. Synimi ka qenë rritja e ndërgjegjësimit se si njerëzit ndërmarrin veprime për të zvogëluar rrezikun ndaj tyre në raste fatkeqësish natyrore.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.