Kalendari Mjedisor


10 MAJ- DITA BOTËRORE E SHPENDEVE SHTEGTAR

Dita Botërore e Shpendëve shtegtarë është një Feste Globale Vjetore

Dita Botërore e Shpendëve Migratorë (WMBD) është një fushatë vjetore e ndërgjegjësimit që nxjerr në pah nevojën për ruajtjen e zogjve migrues dhe habitateve të tyre. Ajo ka një shtrirje globale dhe është një mjet efektiv për të ndihmuar në rritjen e ndërgjegjësimit global për kërcënimet me të cilat përballen zogjtë migrues, rëndësinë e tyre ekologjike dhe nevojën e bashkëpunimit ndërkombëtar për t'i ruajtur ata.

Çdo vit njerëzit në të gjithë botën ndërmarrin veprime dhe organizojnë ngjarje publike të tilla si festa të shpendëve, programe arsimore, ekspozita dhe ekskursione për të parë zogj për të festuar WMBD. 

Të gjitha këto aktivitete gjithashtu mund të ndërmerren në çdo kohë të vititedhe pse vendet ose rajonet që vëzhgojnë kulmin e migrimeve në kohë të ndryshme, e përcaktojnë si ditën kryesore për festimet ndërkombëtare të shpendëve shtegtarë të shtunën e dytë të majit dhe në tetor.


Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.