Kalendari Mjedisor


23 MAJ-DITA NDËRKOMBËTARE E BRESHKAVE

Ka filluar të festohet nga viti 2000 ku në qëndër të vëmëndjes është kujdesi, ruajtja dhe ndërgjegjësimi për zvarranikët më të vjetër të gjallë në botë.

Qëllimi kryesor është ndalimi i tregtisë së paligjshme të breshkave në të gjithë botën.

Këto kafshë të buta kanë ekzistuar për rreth 200 milion vjet, megjithatë ato po zhduken me shpejtësi si rezultat i industrisë ekzotike të ushqimit, shkatërrimit të habitateve, ngrohjes globale dhe tregtisë mizore të kafshëve shtëpiake. Ka shtatë lloje të breshkave, nga të cilat katër të katërt klasifikohen si të rrezikuara ose të rrezikuara në mënyrë kritike.Breshkat mund të gjenden në shumicën e oqeaneve të botës, me përjashtim të Arktikut dhe Antarktik. Si të rritura, këto omnivore mund të arrijnë deri në 0.61 metra, 2.7 metra gjatësi dhe mund të peshojnë deri në 680 kilogramë.


Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.