Kalendari Mjedisor

Të tjera

Mirëqënia e kafshëve dhe ndikimi në mjedis

Është joshëse të supozosh që çfarë është e mirë për planetin, është gjithashtu e mirë për kafshën, por fatkeqësisht, ky nuk është rasti. Këto të dyja janë gjithmonë në konflikt me njëra tjetrën. Çfarë është ideale për mirëqënien e kafshëve

Më Tepër

Dita Botërore e Bletës, çfarë i bën të veçanta

Dita Botërore e Bletës. Bletët, janë shumë të rëndësishme për shëndetin e planetit tonë. Për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e këtyre insekteve pjalmuese, kërcënimet me të cilat përballen dhe kontributin e tyre në zhvillimin e qëndrueshëm të planetit, Organizata

Më Tepër

Shtypi përballë krizës mjedisore!

Data 3 maj shënon Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit, e cila përbën parakusht thelbësor për një shoqëri demokratike. Kjo ditë synon të risjellë në vëmendjen qytetare rëndësinë e një shtypi të lirë dhe të pavarur, në përkrahje të transparencës,

Më Tepër

Tranzicioni i gjelbër, mundësi për punësim

Në garën drejt një të ardhmeje më të gjelbër, Ballkani Perëndimor, përfshirë Shqipërinë, po përfiton nga fuqia transformuese e investimeve në energjinë e rinovueshme, jo vetëm si një sfidë, por edhe si një mundësi për krijimin e vendeve të reja

Më Tepër

Mirëqënia e kafshëve dhe ndikimi në mjedis

Është joshëse të supozosh që çfarë është e mirë për planetin, është gjithashtu e mirë për kafshën, por fatkeqësisht, ky nuk është rasti. Këto të dyja janë gjithmonë në konflikt me njëra tjetrën. Çfarë është ideale për mirëqënien e kafshëve

Më Tepër

Dita Botërore e Bletës, çfarë i bën të veçanta

Dita Botërore e Bletës. Bletët, janë shumë të rëndësishme për shëndetin e planetit tonë. Për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e këtyre insekteve pjalmuese, kërcënimet me të cilat përballen dhe kontributin e tyre në zhvillimin e qëndrueshëm të planetit, Organizata

Më Tepër

Shtypi përballë krizës mjedisore!

Data 3 maj shënon Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit, e cila përbën parakusht thelbësor për një shoqëri demokratike. Kjo ditë synon të risjellë në vëmendjen qytetare rëndësinë e një shtypi të lirë dhe të pavarur, në përkrahje të transparencës,

Më Tepër

Tranzicioni i gjelbër, mundësi për punësim

Në garën drejt një të ardhmeje më të gjelbër, Ballkani Perëndimor, përfshirë Shqipërinë, po përfiton nga fuqia transformuese e investimeve në energjinë e rinovueshme, jo vetëm si një sfidë, por edhe si një mundësi për krijimin e vendeve të reja

Më Tepër