Lajme nga bota


Premtime nga Kombet e Bashkuara: “Jemi më afër perspektivës të klimës së qëndrueshme globle”

Nga Roger Harrabin analist i mjedisit në BBC


Premtimet e fundit të ndryshimeve klimatike nga Kombet e Bashkuara do ta sjellin botën një pjesë më afër perspektivës së një klime më të qëndrueshme.

LEXO ME SHUME >


Si mund të nxisë veprimin e ndryshimit të klimës, transformimi i teknologjisë?

Teknologjia ka qenë një mjet thelbësor i cili na ka mbajtur të lidhur gjatë gjithë kohës së pandemisë COVID-19. Ndërkohë rritet kërkesa e konsumatorit, dhe ajo çka pritet të vijë nga industritë e botës teknologjike duhet t jetë risi dhe të ketë ndikim të qëndrueshëm e afatgjatë ne përditshmërinë tonë duke respektuar mjedisin. Një ndër to, është dhe përmbushja e synimeve ambicioze të ndryshimit të klimës, e cila kërkon një transformim thelbësor në mënyrën e prodhimit dhe ripërdorimit të produkteve.

LEXO ME SHUME >


Grimcat e ajrit të ndotur dëmtojnë shëndetin e trurit, sidomos në moshat e treta.

Sipas studimeve, është zbuluar se grimca të imta të ajrit të ndotur, si pasojë e automjeteve rrugore apo dhe fabrika industriale, janë faktorët kryesorë të dëmtimit të trurit.

LEXO ME SHUME >


Pekini raporton cilësi të përmirësuar të ajrit dhe mjedisit ujor

Kina ka regjistruar një përmirësim të dukshëm në cilësinë e ajrit dhe përmirësim të mëtejshëm në cilësinë e mjedisit të ujërave sipërfaqësore, sipas një raporti të paraqitur për diskutim në seancën e zhvilluar nga Komiteti i Përhershëm i Kongresit Popullor Kombëtar.

LEXO ME SHUME >


Shkrirja e akullnajave po përshpejton ritmin dekadë pas dekade

Sipas studimeve më të fundit gjithëpërfshirëse vërehet se akullnajat në botë po shkrihen me një ritëm shumë të shpejtë, duke pësuar një humbje të madhe, pothuajse 270 miliardë ton akull në vit gjatë dy dekadave të shekullit 21.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.