Lajme nga bota


Koronavirusi në Brazil, Greta Thunberg do të japë 100 mijë euro për të ndihmuar banorët në Amazonë

Aktivistja 17- vjeçare Greta Thunberg pasi fitoi çmimin Gulbenkian Prize për humanizëm dhe miliona euro përfitime, tha se 1 milionë prej tyre do i dhurojë.

Sipas saj, ajo fitoi më shumë para se çmendoi nga çmimi dhe së pari 100 mijë euro do të shkojnë për popullsinë braziliane në Amazonë.

Thunberg është e famshme tashmë prej 2 vitesh për iniciativën e saj  pro kauzave për të mbrojtur natyrën, kundër ndryshimeve klimatike, dhe ishte një zë i fortë kur Amazona u përfshi nga zjarret masive.

Pikërisht sot Brazili është vendi i dytë në botë më i goditur nga COVID-19 dhe banorët e Amazonës pas zjarreve masive duhet të përballojnë edhe këtë sfidë. Për këtë sërish ka menduar t’u vijë në ndihmë Greta Thunberg.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.