Lajme nga bota


Qindra mijëra hektarë nën pushtetin e flakëve, vatra të mëdha zjarri po shkatërrojnë tre shtete në SHBA

Rreth 50 vatra të mëdha zjarri po shkatërrojnë tre shtetet fqinje të Bregut Perëndimor të SHBA, Kaliforni, Oregon dhe Uashington.

Guvernatori i Oregonit, Kate Broën, thotë se disa situata kanë qenë mjaft të tmerrshme për të bërë që edhe zjarrfikësit të tërhiqen.

“Oregon ka përjetuar zjarre historike pothuajse çdo vit, por zjarret e këtij viti janë “të pashembullta. Kjo është padyshim një ngjarje një herë në një brez “, tha ajo.

Qindra mijëra hektarë po digjen dhe mijëra njerëz janë evakuuar në pjesë të pas nxehtësisë ekstreme dhe erërave të forta që favorizojnë flakët e pakontrolluara.

Në Oregon, mijëra lanë shtëpitë e tyre për t’i shpëtuar flakëve që tashmë kanë djegur më shumë se 230,000 hektarë.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.