Lajme nga bota


Bllokimi më i madh në Tazmani, rreth 500 balena në cekëtinë, shumë prej tyre të ngordhura

Ishulli i Tazmanisë në kontinentin australian ka regjistruar bllokimin më të madh të balenave në historinë e saj.

470 balena pilot kanë dalë në cekëtinë e bregut teksa në bregun perëndimor të ishullit. 200 prej tyre kanë ngordhur tashmë teksa autoritetet kanë ndërmarrë një operacion të madh shpëtimi.

Tazmania bllokimet e tjera rekord i ka regjistruar në 1935, 294 balena dhe në 2009 rreth 200 balena. 80% e balenave australiane bllokohen pikërisht ë Tazmani.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.