Lajme nga bota


Pekini raporton cilësi të përmirësuar të ajrit dhe mjedisit ujor

Cilësia e ajrit në të gjithë vendin gjithashtu u përmirësua dukshëm në 2020-n, me 202 qytete që plotësojnë standardet e cilësisë së ajrit, 45 më shumë se gjatë vitit të kaluar, sipas raportit nga Këshilli i Shtetit, shkruan “Xinhua”.

Numri i ditëve të ndotura rëndë në zonat kryesore, të tilla si rajoni Pekin-Tianjin-Hebei, Delta e lumit Yangtze dhe Rrafshi Fenwei, ra ndjeshëm.

Përqendrimi i ozonit gjithashtu ra në vitin 2020, duke rënë në 138 mikrogramë për metër kub, me një rënie prej 6.8 për qind nga viti në vit, shton raporti. Ishte rënia e parë vjetore në përqendrimin e ozonit në Kinë që nga viti 2015.

Ndërkohë, cilësia e ujit sipërfaqësor rezulton pa përmirësim. Cilësia e ujit të rrjedhës kryesore të lumit Yangtze arriti në ose mbi Shkallën II në sistemin e cilësisë së ujit me pesë nivele të vendit. 

Sidoqoftë, problemi i ndotjes së ndikuar nga moti vazhdon ende në Kinë, thotë raporti, me ndotjen e ajrit ende të ndjeshme gjatë muajve të vjeshtës dhe dimrit, ndërsa dëmtimi i ekosistemeve ujore është ende i zakonshëm. Këtë vit do të bëhen përpjekje për të forcuar legjislacionin në lidhje me mjedisin ekologjik dhe inspektimin e zbatimit të ligjit, në mënyrë që të bëhet përmirësim në betejën kundër ndotjes, thuhet në raport.

Për të lexuar artikullin e plotë, klikoni këtu.


Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.