Lajme nga bota


Fluturimet kundër flamingos: a mundet rezerva e egër e Barcelonës të mbijetojë nga zgjerimi i aeroportit?

Heshtja është aq e plotë saqë është e lehtë të harrosh se je vetëm disa minuta me makinë nga qendra e Barcelonës . Vetëm acarimi i shelgjeve në flladin e detit, spërkatja e një peshku në sipërfaqe dhe klithma e një çafke mund të zhduk qetësinë nga ngritja e aeroplanit.

Delta del Llobregat, një nga ligatinat më të rëndësishme në Mesdheun perëndimor, po gërryhet në njërën anë nga deti dhe në anën tjetër nga aeroporti i uritur për tokë i qytetit. Ndërsa udhëtimi për në Spanjë është ende i kufizuar, ka pak fluturime dhe është e mundur të kënaqesh me qetësinë pothuajse magjepsëse të deltës. Por përpara pandemisë kishte tashmë afër 90 fluturime në orë dhe, nëse autoriteti i aeroportit ka rrugën e tij, kjo do të rritet akoma më tej.

Delta mbulon 920 hektarë (2,280 hektarë) dhe ka 14 ekosisteme të dallueshme, duke filluar nga bregdeti, moçali dhe lagunat deri në pyjet me pisha dhe tokat bujqësore. Si dhe shtëpia e një kolonie breshkash, ka më shumë se 1.000 specie bimore, duke përfshirë 22 lloje orkidesh.

Deri më tani, në luftën prej dekadave të flamingos përkundër fluturimeve të shpeshta, flamingot kanë humbur çdo raund. Por komisioni Evropian ka peshuar dosjen në dobi të natyrës dhe biodiversitetit, duke akuzuar qeveritë Spanjolle dhe Katalanase për dështimin për të mbrojtur ligatinat dhe paralajmëruar kundër një zgjerimi të propozuar të aeroportit.

Duke njoftuar se po dërgonte letrën, komisioni vuri në dukje : “Pavarësisht se ishte një nga rajonet më të populluara në Gadishullin Iberik, ekosistemet lentike të brishta të Deltës së Llobregatit presin një biodiversitet të jashtëzakonshëm dhe luan një rol vendimtar në rrugët migratore të shumë specieve evropiane të zogjve. ”

Në letrën pasuese, ajo u ankua se "miratimi dhe zbatimi i një plani të veçantë për mbrojtjen e zonave natyrore dhe peizazhit të deltës së Llobregat, dhe një shtrirje të zonës së veçantë të mbrojtur për të mbrojtur territoret më të përshtatshme për ruajtjen e zogjve, nuk janë ndjekur sa duhet ”.

Komisioni shtoi se qeveritë katalanase dhe spanjolle nuk kanë respektuar detyrimin e tyre për të kompensuar tokën e humbur në aeroport, për shembull duke gërmuar dhe rinatyralizuar një zonë të gjerë dhe të braktisur parkimi për taksitë që ishte ndërtuar në tokë të mbrojtur.

Letra u dërgua në përgjigje të një ankese zyrtare të paraqitur së pari në 2012 nga Depana , një grup katalanas i ruajtjes, nënkryetari i të cilit, José García, u rrit në delta dhe ka parë dëshmimin e ngadaltë të një zone që është shtëpia e më shumë se 350 specie zogjsh dhe një vend kryesor pushimi në rrugët e migrimit veri-jug.

Për vite Depana po lufton me qeveritë kombëtare dhe rajonale, si dhe Aena, autoriteti i aeroportit, për të shpëtuar deltën.

“ ajo ç’ka është e re, është se jemi në fillimin e një procesi gjyqësor," thotë García. "Zonat ku aeroporti dëshiron të zgjerohet janë pjesë e rrjetit të BE-së për mbrojtjen e zogjve 2000 dhe për ta bërë atë i duhet leje nga komisioni Evropian dhe komisioni e ka bërë të qartë se leja nuk do të jetë e afërt."

Aeroporti i Barcelonës është i gjashti në Evropë më i ngarkuari. Ai u zgjerua me shpejtësi për Lojërat Olimpike të 1992 dhe përsëri në 2009, kur u ndërtua një terminal i ri pranë atij ekzistues, i cili tani është praktikisht i braktisur. Tani Aena po shtyn një zgjerim prej 1.7 miliardë eurosh (1.4 miliardë funte) që do të shqyej në zemër të asaj që ka mbetur nga delta.

"Aeroporti duhet të bëhet një qendër ndërkombëtare dhe nuk mund të humbasim këtë mundësi të re për të vendosur Barcelonën në hartë", thotë Josep Sánchez Llibre, president i Foment de Treball, shoqata e biznesit katalanas.

Sipas planit, i cili do të zgjaste pistën në ligatinat dhe do të përfshinte ndërtimin e një terminali tjetër, numri i pasagjerëve do të rritet nga 55 në 70 milion në vit.

Këshilli i qytetit të Barcelonës, i cili nuk ka juridiksion mbi aeroportin, ka hedhur poshtë planin si "Një sektor Bacchanalie (festival roman i Bacchus) të mbërthyer në të kaluarën".

"Ne jemi gjithmonë në favor të investimeve, por jo të propozimeve të shekullit të 20-të që nuk kanë të ardhme," thotë Janet Sanz, nënkryetari i Bashkisë. Këshilli dëshiron që udhëtimet me më pak se 2.5 orë të bëhen me tren. Ndërtimi dhe projektet madhore janë, megjithatë, një forcë lëvizëse në ekonominë Spanjolle. 

Lojtarët kryesorë, qeveritë spanjolle dhe katalanase dhe Aena, një njësi private në të cilën shteti ka një 51% të aksioneve, kanë një botëkuptim të përbashkët të projektit për zgjerimin e aeroportit.

"Interesat e Aena-s i tërheqin ato të qeverive katalanase ose spanjolle, të cilët gjithmonë dorëzohen në kërkesat e Aena-s", thotë Cristina Sánchez, delegatja e Katalonjës e Shoqatës Ornitologjike Spanjolle. “Aena ka më shumë fuqi negociuese, mund të ofrojë krijimin e vendeve të punës dhe përfitime të tjera për Barcelonën, dhe këto janë përfitime financiare që janë shumë interesante për lojtarët e tjerë.

"Kjo letër nga komisioni evropian mund të ndryshojë gjithçka, por deri më tani qeveria katalanase nuk ka dalë kurrë në këmbë ose për të menaxhuar këtë hapësirë kundër interesave të aeroportit."

Ndërsa aeroporti është përgjegjësi e Aena dhe qeverisë Spanjolle, qeveria rajonale është përgjegjëse për mjedisin dhe në përputhje me direktivat për mbrojtjen e botës së egër.


Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.