Lajme nga bota


Rebele me kauzë /”Cikloni” Greta që shkundi miliona të rinj

Nëse ka një vajzë të re, që mund të quhet simbol i rebelimit kundër establishmentit, ajo është Greta Thunberg. 16 vjeç, suedeze, bijë e një këngëtareje dhe një aktori, e prekur prej sindromës Asperger, ajo ka nisur betejën e saj kundër ngrohjes globale duke mos iu bindur një prej këshillave më klasike të të rriturve: shko në shkollë.

Ajo jo. Çdo të premte ka braktisur shkollën për të “bërë rojë” para Parlamentit suedez, me tabelën “protestë shkollore për klimën”. Dukej një marrëzi, u shndërrua në një ciklon i cili ka shkundur miliona të rinj. Duke mos kursyer institucionet. Që fillimisht e kanë parë me shpërfillje dhe më pas janë përpjekur të shpërndajnë mesazhin.

Greta ka vazhduar: “Më jepni të drejtë, por nuk bëni asgjë”. Suedezja që thirri “mbreti është lakuriq” nuk është normalizuar ende. Por e vetme nuk mund të bëjë shumë. (Balkan Web)

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.