Lajme nga bota


Pas 20 vitesh kapet gjuetari që ka vrarë 70 tigra, të cilët konsiderohen lloje në zhdukje

Sipas gazetës britanike “The Guardian”, gjuetari 50-vjeçar, Habib Talukder – me nofkën “Tiger Habib” – u gjet në një fshat pranë një pylli të gjerë të vendit, ku ai shpesh gjente strehë për aktivitetet e tij të paligjshme, të cilat ishin të rrezikuara.

Megjithëse autoritetet lokale kishin bërë shumë bastisje në pyll për ta kapur, ai arriti të shpëtonte çdo herë. Informacioni nga një banor lokal përfundimisht çoi në arrestimin e tij.

Talukder është arrestuar nga autoritetet dhe çështja e tij pritet të shqyrtohet së shpejti.

Nëse dënohet, ai ka të ngjarë të kalojë shumë vite në burg.

Talukder fillimisht punoi si bletar. Sidoqoftë, ai shumë shpejt u zgjerua në tigra pa leje që i mbushnin xhepat me para më shpejt.

Sipas gazetës britanike, gëzofi, kockat, madje edhe mishi i kafshëve të egra të kapura dhe të vrara nga Talukder përfunduan në duart e zezakëve, të cilët më pas shisnin produktet e paligjshme në Kinë dhe vende të tjera.

Sidoqoftë, sipas Shërbimit Pyjor të Bangladeshit, popullsia e tigrave Bengalë, synimi kryesor i Talukder, ka rënë në mënyrë dramatike në vitet e fundit.

Në vitin 2004, popullsia e tigrave të Bengalit qëndronte në 440 ndërsa 2015 ishte ulur në 106.


Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.