Lajme nga bota


Leonardo Di Caprio takon Greta Thunberg – “Është një udhëheqëse e kohës sonë”

Aktori Leonardo Di Caprio ndau një fotografi të vetes me aktivisten për ndryshimin e klimës Greta Thunberg.

Ai shkroi se shpresonte se “mesazhi i Gretës është një thirrje zgjimi për udhëheqësit botërorë kudo” dhe se “koha për mosveprim ka mbaruar”.

Ai gjithashtu vlerëson adoleshenten për punën e saj dhe tha se për shkak të saj, ai është “optimist për atë që mban e ardhmja”.

Greta Thunberg ka ndihmuar në fillimin e një lëvizjeje ndërkombëtare rinore kundër ndryshimit të klimës.

E reja suedeze fillimisht nisi një “Grevë Shkolle për Klimën” përpara Parlamentit Suedez në gusht të vitit të kaluar.

Greva e saj ka frymëzuar studentë nga e gjithë bota, duke çuar në dhjetëra mijëra studentë nga Gjermania, Japonia, Mbretëria e Bashkuar, Australia dhe shumë më tepër për t’u bashkuar me demonstratat e saj #FridaysforFuture.

Leo shkroi: “Ka disa herë në historinë njerëzore, kur zërat janë të amplifikuar në momente kaq të rëndësishme dhe në mënyra të tilla transformuese, por Greta Thunberg është bërë një udhëheqëse e kohës sonë.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.