Lajme nga bota


Tornado zjarri në Kaliforni

Pamjet e sapo publikuara të zjarrit Tennant në Kaliforni, të filmuara në 29 Qershor, tregojnë një tornado zjarri afër pyllit kombëtar Klamath. Zjarret e mëdha mund të ngrohin ajrin aq shumë, saqë krijohen re të mëdha. Në erërat e forta, këto mund të rrotullohen dhe nganjëherë prodhojnë një tornado.

Sezoni i zjarreve në Kaliforni është tashmë më ekstrem sesa në vitin 2020. Zyrtarët thonë se gjatësia e sezonit të zjarrit është rritur me 75 ditë në të gjithë Sierras, në përputhje me një rritje të shkallës së zjarreve në pyje në të gjithë vendin.


Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.