Lajme nga bota


Fatkeqësitë natyrore, të nxitura nga ndryshimet klimatike, zhvendosën miliona njerëz në SHBA në 2022

Gjatë 2022, SHBA u godit nga një seri fatkeqësish të mëdha natyrore. Administrata Kombëtare e Oqeanit dhe Atmosferës deklaroi 18 ngjarje ekstreme të motit, me dëme respektive që kapin vlerën e 1 miliardë dollarëve. Ekspertët e klimës kanë paralajmëruar prej vitesh se rritja e temperaturave globale do të shoqërohet me një numër në rritje të numrit dhe intensitetit të katastrofave.

Disa shtete përjetuan shumë më tepër ndikim se të tjerët. Për shkak të fatkeqësive, p.sh Florida numëron mbi 888,000 njerëz të zhvendosur, ndërsa Luiziana mbi 368,000/NBC News


Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.