Lajme nga bota


Si do të transformohet Toka, me tharjen e oqeaneve

Afërsisht 70 përqind e Tokës është e mbuluar nga uji, por një video e animuar tregon se si do të transformohej toka me tharjen e ujit.

Në videon që zgjat 51 sekonda niveli i ujit fillon të ulet dhe fillon të tërhiqet nga brigjet, duke shtuar tokë të thatë, e duke bashkuar edhe shtete që ndahen nga deti, siç është rasti i Shqipërisë me Italinë. Bashkim i cili do të ndodhë kur niveli i ujit të ulet me 1200 metra.

E në përfundim tregon Tokën pa asnjë pikë uji, diçka që asnjë gjë e gjallë në Tokë nuk do ta dëshironte.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.