Lajme nga bota


Komisioni Europian konsideron ndalimin e paketimit plastik

Komisioni i BE-së po vlerëson një ndalim të paketimit plastik dhe vendos kërkesat e reja për prodhuesit, tha Komisioneri i caktuar i BE-së për mjedis dhe oqeanet Virginijus Sinkevicius në një intervistë për gazetën gjermane Die Welt.

“Ne patjetër dëshirojmë të zgjerojmë rregullat për plastikën me përdorim të vetëm dhe aktualisht po hetojmë se në cilën drejtim do të ishte e mundur,” u citua ai të thoshte. “Një hap i rëndësishëm do të ishte, për shembull, ndalimi i paketimit plastik ose përcaktimi i përdorimit të plastikës së ricikluar.”

Rregullorja e re e BE për plastikën me përdorim të vetëm kërcënon një treg më të madh se 10 miliardë dollarë, me polipropilen dhe polistiren janë plastika më e ekspozuar, vlerëson Bloomberg. Miratuar vitin e kaluar, Direktiva e Plastikës me një përdorim ndalon produkte plastike si takëm, nxitje, kashta, shkopinj pambuku dhe disa enë polistireni.

Komisioni i BE-së gjithashtu po heton se si prodhuesit e produkteve të tilla si goma ose kozmetikë mund të jenë të detyruar të ulin në mënyrë dramatike mikroplastikën e produkteve të tyre.

“Mikroplastikat janë në axhendën tonë. Deri në fund të vitit, ne do të japim një listë shumë të hollësishme të të gjithë atyre produkteve që përmbajnë mikroplastikë ose që përdorin mikroplastikë. ”-citohet të ketë thënë Sinkevicius.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.