Lajme nga bota


Covid-19 shtyn takimin Cop26 në Glasgou

Është vendosur shtyrja e takimit të COP26 në Glasgou të Skocisë, për shkak të Covid-19. Njoftimi është bërë në një deklaratë të përbashkët nga Mbretëria e Bashkuar dhe Kombet e Bashkuara, pas një takimi "virtual" të zyrtarëve të të dyja palëve.

LEXO ME SHUME >


Kriza e koronavirusit po na kujton se energjia elektrike sot është më e domosdoshme se kurrë!

Miliona njerëz janë të izoluar në shtëpitë e tyre, duke u mbështetur tek teknologjia për të punuar nga shtëpia apo thjesht për argëtim, nëpërmjet furnizimit me energji elektrike. Një qasje e përditshme të cilën e marrim për të mirëqenë sepse e kemi gjithmonë aty.

LEXO ME SHUME >


Maskat për mbrojtjen nga koronavirusi dhe efekti i tyre në mjedis

Maskat për fytyrën me një përdorim, të përdorura për t'u mbrojtur nga përhapja e koronavirusit, mund të shkaktojnë dëm të konsiderueshëm në mjedis.

LEXO ME SHUME >


Koronavirusi dhe ndryshimet klimatike: Një përrallë e dy krizave

Koronavirusi ka ulur nivelin e shkarkimeve më shpejt se sa vitet e negociatave për klimën. A është ky shpërthim virusi një pasqyrim i asaj se si do të ishte jeta jonë nëse do të vepronim seriozisht për ndryshimet klimatike? 

LEXO ME SHUME >


Ku përfundojnë smartphonët dhe mbeturinat elektronike pasi ‘vdesin’?

Mbeturinat elektronike, dmth mbeturinat e pajisjeve dhe instrumenteve elektronike, janë lloji më në rritje i mbeturinave në botë, me pasoja të mëdha në dëmtimin e mjedisit dhe shëndetit të njeriut. Ndërsa markat ndërkombëtare të pajisjeve elektronike dhe celulare vazhdojnë të sjellin në treg produkte dhe modele të reja, numri i mbeturinave elektronike po rritet në të gjithë zonat e shkarkimit të mbeturinave në të gjithë botën.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.