Lajme nga bota


Ka madhësinë e qytetit të Filadelfias, zbulohet liqeni që mund të zbulojë se si dukej Antarktida para se të ngrinte

Shkencëtarët që hetojnë pjesën e poshtme të shtresës më të madhe të akullit në botë në Antarktidë, kanë zbuluar një liqen me madhësinë e një qyteti. Liqeni, i quajtur Snow Eagle, është rreth 370 km katrorë (48 km i gjatë dhe rreth 15 km i thellë) – afërsisht e njëjtë me qytetin e Filadelfias.

LEXO ME SHUME >


Leje 1-vjeçare për energjinë e rinovueshme – Synimet e BE për të arritur sa më shpejt në energjinë e gjelbër!

Ekzekutivi i Bashkimit Europian dëshiron të përshpejtojë tranzicionin e gjelbër të bllokut dhe të shkurtojë varësinë e tij nga karburantet ruse duke lejuar disa projekte të energjisë së rinovueshme të marrin leje brenda një viti, sipas një projektdokumenti.

LEXO ME SHUME >


Inxhinierët krijojnë enzimën që shkatërron mbetjet plastike në disa orë

Siç e keni vënë re pa dyshim, ka një sasi shqetësuese të ndotjes plastike dhe shkencëtarët po punojnë shumë për të gjetur mënyra për të përdorur plastikën pa shkaktuar kaq shumë dëme afatgjata në mjedisin përreth nesh.

LEXO ME SHUME >


Studimi ri, tregon se ndryshimet klimatike mund të dëmtojnë 4% të PBB deri në 2050

Ndryshimi i klimës mund të dëmtojë rreth 4% të prodhimit vjetor ekonomik global deri në vitin 2050, si dhe të godasë në mënyrë disproporcionale shumë vende të varfra të botës, sipas rezultateve të një studimi të ri që përfshiu 135 vende.

LEXO ME SHUME >


Arsyet e mospërdorimit të biokarburanteve në industrinë e aviacionit.

Ka shumë gjasa që në një të ardhme të afërt një pjesë e fluturimeve ajrore të mundësohen nga vajrat e përdorura në gatim ose nga mbetjet bujqësore. Megjithatë, kjo nuk është një ide e re pasi në vitin 2011 u realizuan fluturimet e para të cilat u mundësuan nga këto karburante të qëndrueshme.(SAF-Sustainable Aviation Fuel).

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.