Lajme nga bota


Kapaciteti i prodhimit të termocentraleve u rrit gati 1% në vitin 2021, zbulon raporti nga "Global Energy Monitor"

 Sipas një raporti kërkimor nga një grup ekspertësh mjedisor amerikan, kapaciteti global i termocentraleve me qymyr (karburanti fosil që lëshon më shumë dioksid karboni kur digjet), u rrit gati 1% vitin e kaluar.

LEXO ME SHUME >


Pylli siberian digjet në mënyrë të pakontrolluar, ushtria që kujdeset për të e angazhuar në Ukrainë

Pyjet siberiane po digjen në mënyrë të pakontrolluar pasi njësitë ushtarake ruse që zakonisht kujdesen për to janë zhvendosur për të luftuar në Ukrainë.

LEXO ME SHUME >


Dita e Tokës/ Shkencëtarët: Planeti ynë po jep shpirt, duhen masa të menjëhershme globale

Në Ditën e Tokës shkencëtarët anekënd botës kanë bërë thirrje për masa të menjëhershme kundër ndotjes së atmosferës, pasi Planeti ynë po jep shpirt sipas tyre. Janë me miliona ton dioksid karboni në atmosferë që ndikojnë në ngrohjen globale, teksa duhen masa të menjëhershme për të shpëtuar jetën që gjallon në Tokë.

LEXO ME SHUME >


Studimi: Apokalipsi i insekteve po vjen në disa pjesë të botës!

Përdorimi ekstrem i tokës i kombinuar me ngrohjen e temperaturave po i shtyn ekosistemet e insekteve drejt kolapsit në disa pjesë të botës, raportuan shkencëtarët. Studimi, i botuar në revistën Nature, identifikoi për herë të parë një lidhje të qartë dhe alarmante midis krizës klimatike dhe bujqësisë me intensitet të lartë dhe tregoi se, në vendet ku këto ndikime janë veçanërisht të larta, bollëku i insekteve tashmë ka rënë me gati 50%. , ndërsa numri i specieve është ulur me 27%.

LEXO ME SHUME >


Qytetet janë ndotësit më të mëdhenj të mjedisit!

Në përpjekjet për të luftuar ngrohjen e klimës duhet që qytetet me zhvillim të shpejtë, që prodhojnë pjesën më të madhe të gazrave që shkaktojnë efektin serë, të kthehen në sisteme të pastra ekologjike.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.