Lajme nga bota


OKB shpall qasjen në mjedis të hapur si të drejtë të njeriut

Këshilli i Kombeve të Bashkuara për të Drejta të Njeriut e ka njohur qasjen në mjedis të pastër dhe të shëndetshëm si të drejtë themelore.

LEXO ME SHUME >


Bangladesh: Premtime boshe për vende pune dhe siguri energjetike për komunitetet lokale

Ende një ekonomi e brishtë, qeveria e Bangladeshit po hap dyert për korporatat e mëdha me premtime boshe për vende pune dhe siguri energjetike për komunitetet lokale, jeta dhe mjetet e jetesës së të cilëve po shkelen. Industrializimi i zonave të pacenuara si ekosistemi i pasur i Sundarbanëve tashmë ka ndikime të rënda: margjinalizim i komuniteteve që kanë jetuar në harmoni me pyllin për dekada dhe rritje e ndjeshmërisë së vendit ndaj ndikimeve të ndryshimeve klimatike.

LEXO ME SHUME >


Thwaites: Akullnaja e Antarktidës drejt ndryshimeve dramatike

 Shkencëtaret po paralajmërojnë për ndryshime dramatike në një nga akullnajat më të mëdha në Antarktidë, potencialisht brenda pesë deri në 10 vitet e ardhshme.

LEXO ME SHUME >


Kush do të paguajë për dëmet e shkaktuara nga ndryshimet klimatike?

Të flasësh se kush është përgjegjës për ndryshimet klimatike është një debat i ngjeshur – aq më tepër kur bëhet fjalë për atë se kush duhet të paguajë për dëmin që shkakton.

LEXO ME SHUME >


Pilivesat kërcënohen ndërsa ligatinat në mbarë botën zhduken

Shkatërrimi i ligatinave po shkakton rënien e pilivesave në mbarë botën, sipas vlerësimit të parë global të këtyre specieve në përditësimin e sotëm të IUCN Red Lista e Specieve të Kërcënuara™. Rënia e tyre është simptomatike e humbjes së gjerë të kënetave, kënetave dhe lumenjve me rrjedhje të lirë ku ata rriten, të nxitura kryesisht nga zgjerimi i bujqësisë dhe urbanizimit të paqëndrueshëm në mbarë botën.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.