Lajme nga bota


Pilivesat kërcënohen ndërsa ligatinat në mbarë botën zhduken

Shkatërrimi i ligatinave po shkakton rënien e pilivesave në mbarë botën, sipas vlerësimit të parë global të këtyre specieve në përditësimin e sotëm të IUCN Red Lista e Specieve të Kërcënuara™. Rënia e tyre është simptomatike e humbjes së gjerë të kënetave, kënetave dhe lumenjve me rrjedhje të lirë ku ata rriten, të nxitura kryesisht nga zgjerimi i bujqësisë dhe urbanizimit të paqëndrueshëm në mbarë botën.

LEXO ME SHUME >


“Prodhimi i energjisë elektrike në Ballkanin Perëndimor përmban rreth 300 herë më shumë CO2 sesa në BE”/ Eurodeputetët: Brukseli duhet të insistojë në reduktimin e ndotjes

Bashkimi Evropian duhet të insistojë më shumë në vendet e Ballkanit Perëndimor për të reduktuar ndotjen dhe për të përmbushur kërkesat në lidhje me emetimin e gazrave të dëmshëm, thanë eurodeputetët Petros Kokalis dhe Viola von Cramon-Taubadel.

LEXO ME SHUME >


Lëvizja e biokarburanteve së Indonezisë po çon në shpyllëzim

Indonezia u zotua në samitin e fundit të klimës COP26 se emetimet e saj të gazeve serrë do të arrijnë kulmin deri në vitin 2030 dhe më pas do të fillojnë të bien.

LEXO ME SHUME >


Shiu do të zëvendësojë borën në disa pjesë të Arktikut

Shiu mund të zëvendësojë reshjet e borës si forma kryesore e reshjeve në pjesë të Arktikut deri në vitin 2060.

LEXO ME SHUME >


Për magazinimin e mbeturinave bërthamore duhen 30 vjet

Mbeturinat shumë radioaktive do të duhet të ruhen në termocentralet bërthamore gjermane për të paktën 50 vitet e ardhshme për shkak të mungesës së një depoje për t’i ruajtur ato përgjithmonë, sipas kreut të një komisioni gjerman që po shqyrton zgjidhjet përfundimtare të magazinimit.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.