Lajme nga bota


Arabia Saudite po ndërton qytetin me tetë cepa që pluskon në ujë

Arabia Saudite po ndërton qytetin me tetë cepa që pluskon në ujë

LEXO ME SHUME >


Neurotoksinat në mjedis po dëmtojnë shëndetin e trurit të njeriut

Në verën e vitit 2021, një mjegull toksike, me tym, që buronte nga zjarret perëndimore shpërtheu në pjesë të mëdha të Shteteve të Bashkuara, ndërsa uraganet shkaktuan përmbytje të shumta në faqet e internetit të cilësisë së ajrit në jug dhe lindje të SHBA-së.

LEXO ME SHUME >


Smogu toksik në New Delhi, ekspertët: I rrezikshëm sa të shkaktojë kancer të mushkërive

Bordi federal i kontrollit të ndotjes në New Delhi urdhëroi të premten shtetet dhe organet lokale të jenë në "gatishmëri të plotë" për të trajtuar kushtet e përkeqësimit të smogut për shkak të rënies së temperaturës dhe shpejtësisë së erës.

LEXO ME SHUME >


Ndotja e ajrit/ BE regjistron rënie të numrit të vdekjeve

Agjencia Evropiane për Mjedisin (EEA), ka thënë se vdekjet e parakohshme, të shkaktuara nga ndotja e ajrit, kanë rënë, mirëpo ende besohet se ky shkaktar çon në më shumë se 300,000 vdekje në vit.

LEXO ME SHUME >


Konferencë me këmbët e zhytura në ujë, paralajmërimi i pazakontë i politikanit për ngrohjen globale

Ministri i Drejtësisë, Komunikacionit dhe Punëve të Jashtme i shtetit Tuvalu, Simon Kofe, ka mbajtur një konferencë simbolike për gazetarë, ku paralajmëroi për pasojat e ngrohjes globale.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.