Lajme nga bota


Amazona përjeton shpyllëzimin më të madh në 15 vjet

Shpyllëzimi në pyjet tropikale të Amazonës në Brazil ka arritur nivelin më të lartë në më shumë se 15 vjet, tregojnë të dhënat zyrtare.

LEXO ME SHUME >


Arabia Saudite po ndërton qytetin me tetë cepa që pluskon në ujë

Arabia Saudite po ndërton qytetin me tetë cepa që pluskon në ujë

LEXO ME SHUME >


Neurotoksinat në mjedis po dëmtojnë shëndetin e trurit të njeriut

Në verën e vitit 2021, një mjegull toksike, me tym, që buronte nga zjarret perëndimore shpërtheu në pjesë të mëdha të Shteteve të Bashkuara, ndërsa uraganet shkaktuan përmbytje të shumta në faqet e internetit të cilësisë së ajrit në jug dhe lindje të SHBA-së.

LEXO ME SHUME >


Smogu toksik në New Delhi, ekspertët: I rrezikshëm sa të shkaktojë kancer të mushkërive

Bordi federal i kontrollit të ndotjes në New Delhi urdhëroi të premten shtetet dhe organet lokale të jenë në "gatishmëri të plotë" për të trajtuar kushtet e përkeqësimit të smogut për shkak të rënies së temperaturës dhe shpejtësisë së erës.

LEXO ME SHUME >


Ndotja e ajrit/ BE regjistron rënie të numrit të vdekjeve

Agjencia Evropiane për Mjedisin (EEA), ka thënë se vdekjet e parakohshme, të shkaktuara nga ndotja e ajrit, kanë rënë, mirëpo ende besohet se ky shkaktar çon në më shumë se 300,000 vdekje në vit.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.