Lajme nga bota


Përmbytjet në Kinë rrisin çmimin e qymyrit në vend

Çmimi i qymyrit të përdorur në termocentralet e Kinës është rritur në një rekord të ri të lartë pasi një nga rajonet kryesore minerare të vendit është goditur nga përmbytjet.

LEXO ME SHUME >


Pejanët riciklojnë rrobat për të ruajtur mjedisin

Materiale nga xhinset me ngjyra të ndryshme janë ekspozuar në një studio pune në Shkollën e Artit në Pejë “Odise Paskali”.

LEXO ME SHUME >


Toka po e humb shkëlqimin për shkak të ndryshimeve klimatike

Ndryshimi i klimës konsiderohet si kërcënimi më serioz për njerëzimin për arsye të shumta; nga rritja e nivelit të detit (i cili do të bëjë që të gjithë ishujt, metropolet dhe rajonet bregdetare të fundosen nën ujë) deri te valët vdekjeprurëse të nxehtësisë, përmes thatësirave, urisë, ngjarjeve ekstreme të motit, humbjes së biodiversitetit, luftërave globale për burimet, përhapjes së sëmundjeve infektive dhe shumë më tepër.

LEXO ME SHUME >


Çmimi Nobel i Fizikës, u shkon shkencëtareve të klimës

Të martën, tre shkencëtarë fituan çmimin Nobel për fizikë, për punën që gjeti rregull në “kaosin” në dukje, duke ndihmuar në shpjegimin dhe parashikimin e forcave komplekse të natyrës, duke përfshirë zgjerimin e kuptimit tonë të ndryshimit të klimës.

LEXO ME SHUME >


Derdhja 'katastrofike' e naftës në Kaliforni vret peshqit, dëmton ligatinat

Gjatë ditës së djeshme, 3 tetor ka ndodhur një derdhje masive e naftës në bregun jugor të Kalifornisë, e cila ka shkaktuar ngordhjen e peshqve dhe shpendëve, si dhe ka kontaminuar ligatinat, në atë që zyrtarët lokalë e quajtën një katastrofë mjedisore.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.