Lajme nga bota


Objektivat për klimën, njihuni me vendin e vetëm që është në rrugën e duhur

Një analizë e zymtë, e mbi 35 shteteve, ndër emetuesit më të mëdhenj të karbonit në botë, zbulon se asnjë komb nuk është në hapat e ndërmarrë për të frenuar ndryshimet klimatike, me përjashtim të një shteti të vetëm afrikan.

LEXO ME SHUME >


Raporti: Ndryshimet klimatike mund të zhvendosin 200 milionë njerëz deri në vitin 2050

Në një raport të Bankës Botërore thuhet se ndryshimet klimatike mund të detyrojnë më shumë se 200 milionë njerëz të lënë shtëpitë e tyre në tre dekadat e ardhshme, e të krijojnë pika të nxehta migrimi nëse nuk ndërmerren veprime urgjente për të zvogëluar emetimin e gazit karbonik si dhe për të kapërcyer hendekun e zhvillimit në nivel global.

LEXO ME SHUME >


Katastrofat klimatike, paralajmëron OKB: Ky është vetëm fillimi i së keqes që pritet të vijë

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres, u bëri thirrje vendeve që të bëjnë shkurtime "të menjëhershme, të shpejta dhe në shkallë të gjerë" të emetimeve të gazrave serë.

LEXO ME SHUME >


RAPORTI/ Ndotja e ajrit po shkurton jetën e njerëzve më shumë se pirja e duhanit, luftrat dhe HIV/AIDS

Ndotja e ajrit po u heq vite jetë miliarda njerëzve në të gjithë botën dhe është një kërcënim më i madh për jetëgjatësinë sesa pirja e duhanit, HIV/AIDS ose lufta.

LEXO ME SHUME >


Ndryshimi i klimës: Dyfishohen ditët me temperatura mbi 50 gradë në Tokë

Temperaturat e larta dhe numri i ditëve jashtëzakonisht të nxehta gjatë vitit, janë rritur që prej vitit 1980. Ditët kur temperatura shkon në 50 gradë Celsius është dyfishuar në dekadat e fundit.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.