Lajme nga bota


Hidrogjeni i gjelbër mund të jetë karburanti i së ardhmes

Makinat elektrike po shkaktojnë presion për trazira në disa shtete të botës të pasura me litium dhe materiale të ngjashme (ndoshta edhe një ndotje përmasat e të cilës ende nuk janë llogaritur plotësisht), andaj mendohet se hidrogjeni i cili përfaqëson burimin më pak ndotës krahasuar me burimet fosile dhe bateritë, mund të jetë një formë e energjisë më pak ndotëse derisa të gjendet një teknologji përfundimtare mjedisore për mjetet.

LEXO ME SHUME >


BEI mbështet tranzicionin në sektorin e energjisë së rinovueshme dhe të gjelbër

Banka Evropiane e Investimeve (BEI), Komisioni Evropian (KE) dhe Ministria e Ekonomisë dhe Zhvillimit të Qëndrueshëm të Republikës së Kroacisë, mbajtën takim me përfaqësuesit e sektorit energjetik të Kroacisë, për një “Seminar të Financave të Energjisë” ku prezantuan mundësitë e investimit dhe mekanizmin mbështetës drejt një tregu të rinovueshëm, të gjelbër dhe të bazuar në eliminimin e energjisë nga karboni.

LEXO ME SHUME >


Dritat LED, ndikojnë në zhdukjen e insekteve

Shkencëtarët thonë se dritat LED mund të jetë duke kontribuar në rënien "shqetësuese" të insekteve që janë parë në dekadat e fundit.

LEXO ME SHUME >


Për herë të parë reshje shiu në Grenlandë në majën 3,216 metra me temperatura nën zero gradë

Ndryshimet klimatike kanë bërë që për herë të parë, nga nisja e studimit të klimës në rajon, të bjerë shi në majën e shtresës së akullit të Grenlandës.

LEXO ME SHUME >


Praktika e riciklimit me 90% të plastikës nga vendet e BE do të zbatohet deri në 2024

Vendet e BE-së po miratojnë njëra pas tjetrës direktivën e Komisionit Evropian për kufizimin e ambalazheve plastike dhe për riciklimin e tyre.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.