Lajme nga bota


Përmirësimi cilësië së ajrit në Londër deri në vitin 2030 ka në fokus fëmijët dhe mirëqenien e tyre

The Greater London Authority (GLA) shpjegon se si ajri i ndotur ndikon tek nxënësit e shkollës dhe zbuloi planet për të zvogëluar praninë e një çështjeje të veçantë që të përputhet me kufijtë e OBSH deri në vitin 2030. Masat e këtij viti pritet të ulin shkarkimet e PM2.5 nga transporti rrugor me 35% në qytet.

LEXO ME SHUME >


Raporti i OKB për ndryshimet klimatike: ”Alarm i kuq për njerëzimin”

Ngrohja globale është një rrezik që ka dalë jashtë kontrollit, dhe njerëzit janë “pa mëdyshje” fajtorët.

LEXO ME SHUME >


Akulli që shkriu të marten në Grenlandë do të mbulonte të gjithë Floridën me ujë

Organizata Botërore Meteorologjike, ka bërë me dije se mjafton një ditë e nxehtë për të shkrirë akullin në Grenlandë që do të mjaftonte për të përmbytur të gjithë Floridën.

LEXO ME SHUME >


Riformimi i lumit “Po”, mirëmbajtja e tij është thelbësore për ekonominë italiane dhe mjedisin

Lumi “Po” është lumi më i madh i Italisë, gjendet në veri të vendit dhe bëhet fjalë për një “oaz” të qetë, me një ekosistem të pasur.

LEXO ME SHUME >


Mali i Zi vihet në lëvizje për të shpëtuar kriporen e Ulqinit

Qeveria tha të mërkurën se do të bëjë pronë shtetërore kriporen e dikurshme pranë qytetit të Ulqinit, në mënyrë që të mbrojë një habitat të rëndësishëm për specie të rralla shpendësh siç janë pelikanët dhe flamengot.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.