Lajme nga bota


Banka Botërore paralajmëron se ndryshimi i klimës mund të shkaktojë migrimin e 216 milionë njerëzve

Mungesa e ujit dhe rënia e produktivitetit të të kulturave bujqwsore mund të detyrojë 216 milionë njerëz të emigrojnë brenda vendeve të tyre deri në vitin 2050. Lëvizje të tilla do shkaktojnw stres, duke tensionuar qytete dhe qendra urbane dhe duke rrezikuar përfitimet e zhvillimit. 

LEXO ME SHUME >


“Shumë vende anëtare të G7 ndotin Tokën”

Ministri turk i Mjedisit dhe Urbanizimit, Murat Kurum, tha se gjatë takimit të ministrave të mjedisit të G20 në Itali diskutuan masat urgjente për zvogëlimin e sasisë së emetimeve dhe grimcave të karbonit.

LEXO ME SHUME >


Maqedonia e Veriut e para në rajon për të caktuar datën e ndërprerjes së qymyrit - termocentralet do të mbyllen deri në 2028

Maqedonia e Veriut është vendi i parë në Ballkanin Perëndimor që merr një vendim mbi heqjen e qymyrit, duke njoftuar se do të mbyllë termocentralet e saj deri në 2028.

LEXO ME SHUME >


Problemi me plehrat, ekspozitë për ruajtjen e mjedisit në Rusi

Të riciklosh duke shkuar në muze, është ajo që duan të bëjnë ideuesit e një ekspozite në Shën Petërburg.

LEXO ME SHUME >


G20 mblidhet për klimën në Napoli / Ministrat e mjedisit, masa për të ulur emetimet dhe për të rritur financimet

Ministrat e klimës, mjedisit dhe energjisë të 20 vendeve më të zhvilluara në botë kanë filluar takimin 2-ditor në Napoli të Italisë.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.