Lajme nga bota


Projekti masiv/ Qendra më e madhe në botë e energjisë drejt ndërtimit në brigjet e Australisë

Projekti masiv/ Qendra më e madhe në botë e energjisë drejt ndërtimit në brigjet e Australisë

LEXO ME SHUME >


UNESCO: Barriera Koralore në Australi është në rrezik

Barriera Koralore e Australisë, sistemi më i madh i koraleve në botë, që shtrihet 2300 km larg bregut verilindor të kontinentit, duhet të shtohet në listën e vendeve të trashëgimisë botërore të UNESCO-s që janë “në rrezik”. Kështu argumenton një projekt-rekomandim nga Agjencia e Trashëgimisë Botërore e Kombeve të Bashkuara.

LEXO ME SHUME >


Tornado zjarri në Kaliforni

Tornado Zjarri në kaliforni

LEXO ME SHUME >


Mbjellja e pemëve është një nga mënyrat që shumë vende kanë zgjedhur, për të zbutur ndikimet e ndryshimeve klimatike.

Në Mbretërinë e Bashkuar po synohet të mbillen rreth 30 milionë pemë të reja çdo vit deri në vitin 2025.

LEXO ME SHUME >


Plehrat e BE ‘pushtojnë’ Turqinë/ Ankaraja ndalon importimin e shumicës së mbetjeve plastike

Ankaraja ka vendosur të bllokojë importimin e mbetjeve plastike që bënte kryesisht nga Anglia dhe vendet e tjera të Evropës si Gjermania dhe Polonia.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.