Lajme nga bota


Antarktida në prag të katastrofës klimatike

‘Traktati i Antarktidës’ hyri në fuqi 60 vite më parë, ku u deklarua se rajoni jugor polar, i cili përbëhet në 98% të sipërfaqes së tij nga akuj dhe që nuk ka popullsi autoktone, nuk duhet t’i përkasë asnjë shteti por përkundrazi, duhet t’i shërbejë bashkëpunimit shkencor.

LEXO ME SHUME >


Cilësia e ujit të Kinës përmirësohet në pesë muajt e parë të 2021

Cilësia e ujit të Kinës përmirësohet në pesë muajt e parë të 2021

LEXO ME SHUME >


Dubai, 20 vite nga krijimi i ishullit ikonë “Palm Jumeirah”

Nga një pikë e lartë më shumë se 50 kate, Ali Mansour, shikon ishujt që ndihmoi të ndërtonte gati dy dekada më parë. Këta ishuj përbëjnë portretin ikonë të Dubait, i quajtur “Palm Jumeirah”, një arkipelag i bërë nga njeriu, në formë palme, me shtëpi e hotele luksoze, plazhe të pacënuara dhe gati 80 mijë njerëz.

LEXO ME SHUME >


National Geographic thotë se bota ka një oqean të pestë

National Geographic, një nga grupet më të shquara dhe më të dukshme të hartave në botë, ka dekretuar zyrtarisht ekzistencën e një oqeani të pestë.

LEXO ME SHUME >


Territoret e Afrikës po marrin më shumë mbështetje. Si ta shfrytëzojmë maksimalisht këtë?

Kombet e Bashkuara (KB) kohët e fundit filluan Dekadën mbi Rivendosjen e Ekosistemit për të parandaluar, ndalur dhe përmbysur degradimin e ekosistemeve në të gjithë botën. 

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.