Lajme nga bota


Fluturimet kundër flamingos: a mundet rezerva e egër e Barcelonës të mbijetojë nga zgjerimi i aeroportit?

Zhvillimi miliard dollarësh kërcënon të ardhmen e një prej ligatinave më të rëndësishme të Mesdheut perëndimor.

LEXO ME SHUME >


Formacionet koralore vijnë me një avantazh të dyfishtë

Shkëmbinjtë nënujorë mbrojnë vijën bregdetare nga stuhitë dhe sigurojnë ushqim dhe vende pune për rreth 1 miliard njerëz. 

LEXO ME SHUME >


Politikat klimatike, rreziku i tranzicionit dhe stabiliteti financiar

Mënyra se si bankat reagojnë ndaj rreziqeve të klimës dhe pasigurisë së krijuar, mund të ndikojë në stabilitetin financiar. 

LEXO ME SHUME >


Klima përbërën një ndër shqetësimet prioritare për çështjet botërore

Sipas studimeve deri në vitin 2025 ka një mundësi prej 40% që të paktën një vit të jetë 1.5C më i nxehtë se niveli para-industrial.

LEXO ME SHUME >


Endet e lirë një mace e egër në Dubai, policia në kërkim të tij

Sipas raportimeve të bërë nga KOHA, banorët kanë marrë një paralajmërim nga policia e Dubait për endjen e lirë të kësaj mace të egër, ndonëse dyshohet se mund të jetë edhe luan.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.