Lajme nga bota


Grimcat e ajrit të ndotur dëmtojnë shëndetin e trurit, sidomos në moshat e treta.

Sipas studimeve, është zbuluar se grimca të imta të ajrit të ndotur, si pasojë e automjeteve rrugore apo dhe fabrika industriale, janë faktorët kryesorë të dëmtimit të trurit.

LEXO ME SHUME >


Google Maps vjen me një projekt risi për ndryshimet klimatike

Kompania Google tha se do të përfshijë edhe mundësinë e zgjedhjes së rrugëve për udhëtim ku gjenerohet shkarkim me gjurmë të ulët i ulët karboni, duke përdorur kryesisht të dhënat e trafikut në semafor apo dhe pjerrësitë e rrugëve.

LEXO ME SHUME >


Pekini raporton cilësi të përmirësuar të ajrit dhe mjedisit ujor

Kina ka regjistruar një përmirësim të dukshëm në cilësinë e ajrit dhe përmirësim të mëtejshëm në cilësinë e mjedisit të ujërave sipërfaqësore, sipas një raporti të paraqitur për diskutim në seancën e zhvilluar nga Komiteti i Përhershëm i Kongresit Popullor Kombëtar.

LEXO ME SHUME >


Shkrirja e akullnajave po përshpejton ritmin dekadë pas dekade

Sipas studimeve më të fundit gjithëpërfshirëse vërehet se akullnajat në botë po shkrihen me një ritëm shumë të shpejtë, duke pësuar një humbje të madhe, pothuajse 270 miliardë ton akull në vit gjatë dy dekadave të shekullit 21.

LEXO ME SHUME >


Shtetet më të pasura në botë dështojnë në menaxhimin e krizës klimatike

Paralajmërimi vjen direkt pas mungesës së burimeve të reja financiare  në samitin virtual me 40 pjesëmarrës udhëheqës botërorë  të organizuar në Shtëpinë e Bardhë.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.