Lajme nga bota


Fokusi te Natyra, tani më shumë se asnjëherë tjetër!

Sondazhe të shumta sugjerojnë që koha në natyrë mbështet mirëqenien mendore dhe fizike.

LEXO ME SHUME >


BE miraton Ligjin për ndryshimet klimatike

Pas botimit të raportit  të Kombeve të Bashkuara të Shteteve anëtare të Klimës nënvizohet së ligjvënësit e BE dështuan të përdornin mundësinë e negociatave të Ligjit për klimën duke e rritur përtej 55% objektivin e BE për Klimën, edhe pse ndryshimet në minutën e fundit, në mënyrën se si heqja e Karbonit do të integrohet në objektivin e përgjithshëm, nuk e ndryshon këtë fakt.

LEXO ME SHUME >


Sa kushtojnë objektivat klimatikë? Studimi: Duhen investuar $131 trilionë në energji të pastër deri në 2050

Investimet e planifikuara në energji të pastër duhet të rriten me 30%, në një total prej 131 trilionë dollarë deri në vitin 2050, për të shmangur një ndryshim katastrofik klimatik, sipas një studimi të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë së Rinovueshme.

LEXO ME SHUME >


S&P zhvlerëson Exxon dhe Chevron / Ul kreditin e gjigantëve të naftës prej riskut të ndryshimit klimatik

Agjencia e vlerësimeve botërore, S&P, uli kreditin e prodhuesve kryesor të naftës në SHBA, Exxon Mobil, Chevron dhe ConocoPhilips, me një gradë, duke përmendur humbje gjigante nga presioni i ndryshimit klimatik.  Vlerësimi ra në “AA-“ pak javë pasi agjencia paralajmëroi se po konsideron zhvlerësime për 13 nga kompanitë më të mëdha në botë të natës, për shkak të rritje së rrezikut nga tranzicioni energjitik.

LEXO ME SHUME >


Bill Gates për BBC: Zgjidhja për COVID, e lehtë në krahasim me ndryshimet klimatike! Mbani mend këto shifra 51 miliardë dhe zero

51 miliardë dhe 0- dy numrat që Bill Gates thotë se duhet t’i dini për ndryshimet klimatike. Zgjidhja e problemit të klimës do të ishte “gjëja më e jashtëzakonshme që njerëzimi ka bërë” ka thënë ai. Duke e krahasuar me pandeminë aktuale, ai është shprehur se përfundimi i saj është ‘shumë, shumë e lehtë” në krahasim me zgjidhjen e problematikës së klimës.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.