Lajme nga bota


22 katastrofa, 262 të vdekur dhe 95 miliard dollarë dëmtime: SHBA-të kaluan një vit rekord me katastrofa të shkaktuara nga klima

Një raport i ri i qeverisë federale tregon se SH.B.A.-të u goditën nga një numër rekord katastrofash të shkaktuara nga klima gjatë vitit 2020 teksa zjarret e mëdha dogjën perëndimin e kontinentit, uraganet pushtuan lindjen dhe nxehtësia ekstreme përfshiu zemrën e vendit.

LEXO ME SHUME >


16 milionë njerëz në luftë me pasigurinë ushqimore në Afrikë

Një raport i Rrjetit për Parandalimin e Krizës Ushqimore (RPCA) informon se në Afrikën Perëndimore 16 milionë njerëz luftojnë me pasigurinë ushqimore.

LEXO ME SHUME >


''Mayfly'' daneze përzgjidhet insekti i vitit 2021

“Mayfly” daneze është përzgjedhur si Insekti i Vitit 2021 nga një grup shkencëtarësh që përfaqësojnë Institucionet Kërkimore të Europës Qendrore.

LEXO ME SHUME >


Kriza klimatike/ Satelitët po identifikojnë çdo pemë në tokë duke përdorur inteligjencën artificiale

Shkencëtarët kanë identifikuar në hartë 1.8 miliardë kulme individuale pemësh nëpër miliona kilometra të rajoneve Sahel dhe Sahara të Afrikës Perëndimore. Është hera e parë që pemët janë gjenden specifikisht në hartë në detaje mbi një zonë kaq të madhe.

LEXO ME SHUME >


Ky dyqan ju bën të paguani çmimin e produkteve sipas emetimeve të tyre të karbonit në planet!

Etiketat e ushqimit tregojnë tashmë se sa i mirë apo i keq është një produkt për ju. Por e mirë apo e keqe për planetin? Kjo shpesh është shumë më pak e qartë. Tani një numër në rritje i markave po etiketojnë produktet e tyre për të treguar ndikimin e tyre në klimë.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.