Lajme nga bota


Një shtet do të mbjellë 1 miliard pemë kundër ngrohjes globale

Ekonomia australiane bazohet kryesisht në nxjerrjen e qymyrit për të furnizuar sistemin e saj të energjisë për rreth 60% të energjisë totale të konsumuar. Siç e dimë, qymyri dhe nxjerrja e tij përfshin një sasi të konsiderueshme të ndotjes për planetin tonë, por duke qenë një energji fitimprurëse dhe relativisht “me kosto të ulët”, përdorimi i këtij lloji të lëndës së parë është ende i përhapur.

LEXO ME SHUME >


A është alga pambuku i ri? – Dizajni i ardhshëm: Çfarë mund të bëjnë rrobat ‘e gjalla’ për të thithur emetimet e karbonit

Projektuesi kanadez-iranian Roya Aghighi dëshiron që ju të imagjinoni se këmisha juaj është e gjallë. Aghighi shpreson se ne mund të zhvillojmë një marrëdhënie më intime me modën – duke i trajtuar rrobat si qenie të gjalla që kanë nevojë për ndihmën tonë për të mbijetuar.

LEXO ME SHUME >


Ky do të jetë qyteti i parë në botë me rrugë elektrike që do të ngarkojnë transportin publik

Qyteti i Tel Avivit po punon për krijimin e rrugëve elektrike pa tel për të ngarkuar dhe furnizuar transportin publik në qytet.

LEXO ME SHUME >


UN75: E ardhmja që duam, OKB-ja që duam

Mes pandemisë së COVID-19, konsultimet në mbarë botën të Kombeve të Bashkuara dalin me një thirrje të fortë për hapa konkretë për pabarazitë, ndryshimet klimatike dhe për më shumë solidaritet

LEXO ME SHUME >


Ndotja e Planetit/ 1% e njerëzve më të pasur në botë ka rritur me 15 % sasinë e CO2. E barabartë me gjysmën e pjesës më të varfër të saj

10% e njerëzve më të pasur në botë ishin përgjegjës për më shumë se gjysmën e emetimeve kumulative të karbonit në çerek shekullin deri në 2015, sipas vlerësimeve të reja.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.