Lajme nga bota


Fotografit rus iu deshën 11 muaj për ta kapur atë çast, fiton çmimin “Fotografia e Vitit për 2020-ën”

“Një paraqitje të shkurtër dhe unike, e një momenti intim, thellë në një pyll magjik” – është cilësuar fotografia fituese e vitit 2020 për jetën e egër. Gjykatësi Roz Kidman Cox, kryetar i panelit, dha këtë gjykim për foton e shkrepur nga rusi Sergey Gorshkov.

LEXO ME SHUME >


A është alga pambuku i ri? – Dizajni i ardhshëm: Çfarë mund të bëjnë rrobat ‘e gjalla’ për të thithur emetimet e karbonit

Projektuesja kanadeze-iraniane, Roya Aghighi dëshiron që të gjithë të imagjinojnë se rrobat tona janë të “gjalla”. Aghighi shpreson se ne mund të zhvillojmë një marrëdhënie më intime me modën, duke i trajtuar rrobat si “qenie të gjalla” që kanë nevojë për ndihmën tonë për të mbijetuar.

LEXO ME SHUME >


Rekordi i ri/ Muaji i kaluar ishte shtatori më i ngrohtë në historinë botërore

Muaji i kaluar ishte shtatori më i ngrohtë në të gjithë botën, njoftoi shërbimi i motit Copernicus.

LEXO ME SHUME >


Hyn në fuqi vendimi për ndalimin e pipëzave plastike në Angli

Në Angli ka hyrë në fuqi vendimi për ndalimin e pipëzave me një përdorim, përzierësve plastikë të pijeve dhe kunjave për pastrimin e veshëve. 

LEXO ME SHUME >


Dy të pestat e bimëve janë në rrezik zhdukjeje

Shkencëtarët thonë se ata po garojnë me kohën për të emëruar dhe përshkruar bimë të reja, para se llojet (specie) të zhduken.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.