Lajme nga bota


Bllokimi më i madh në Tazmani, rreth 500 balena në cekëtinë, shumë prej tyre të ngordhura

Ishulli i Tazmanisë në kontinentin australian ka regjistruar bllokimin më të madh të balenave në historinë e saj.

LEXO ME SHUME >


Zjarret në Kaliforni/ Tymi mbërrin në Evropën veriore

Zjarret që kanë shkrumbuar Kaliforninë dhe pjesë të tjera të brigjeve perëndimore të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, janë më të mëdhenjtë në 18 vite, me tymin e tyre që ka mbuluar pjesë të gjera të Amerikës së Veriut e madje ka mbërritur edhe Evropën Veriore – thanë shkencëtarët të mërkurën.

LEXO ME SHUME >


Bota po neglizhon të gjitha objektivat për të shpëtuar natyrën, paralajmëron OKB

Shtetet po humbasin të gjitha objektivat që ato vetë vendosën një dekadë më parë për të mbrojtur natyrën dhe për të shpëtuar biodiversitetin jetësor të Tokës, deklaruan Kombet e Bashkuara. Ndikimi i njerëzimit në botën natyrore gjatë pesë dekadave të fundit ka qenë katastrofike: që nga viti 1970, rreth 70 përqind e kafshëve të egra, zogjve dhe peshqve janë zhdukur, sipas një vlerësimi të ËËF këtë muaj.

LEXO ME SHUME >


Dita Ndërkombëtare e Mbrojtjes së Shtresës së Ozonit

Sot është Dita Ndërkombëtare të Mbrojtjes së Shtresës së Ozonit, e cila mbron Tokën nga pjesa e dëmshme e rrezeve të diellit, duke ndihmuar kështu në ruajtjen e jetës.

LEXO ME SHUME >


Ndryshimet klimatike mes çështjeve të fushatës presidenciale

Ndërsa shtetet perëndimore të Amerikës luftojnë me zjarret, zyrtarët e atjeshëm po i bëjnë thirrje Presidentit Donald Trump dhe udhëheqësve të tjerë për të trajtuar çështjen e ndryshimit të klimës, që ata thonë se ka çuar në një vit rekord zjarresh. Presidenti Trump do të vizitojë sot Sakramenton e Kalifornisë, për një konferencë mbi zjarret, që kanë përfshirë këtë shtet.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.