Lajme nga bota


Raporti mbi Gjëndjen e Planetit i WWF-së zbulon rënien me mesatarisht 2/3 të popullatave të botës së egër që nga viti 1970

Raporti mbi Gjëndjen e Planetit i WWF-së zbulon rënien me mesatarisht dy të tretat të popullatave të botës së egër që nga viti 1970

LEXO ME SHUME >


Ajri i pastër nuk shton vetëm shëndetin, por edhe pasurinë – 1.78 miliard euro mund t’i shtohen ekonomisë britanike nëse rritet cilësia e ajrit

Mbi tre milion ditë pune humbiten çdo vit nga ndotja e ajrit në Mbretërinë e Bashkuar, sipas një studimi të ri.

LEXO ME SHUME >


Qindra mijëra hektarë nën pushtetin e flakëve, vatra të mëdha zjarri po shkatërrojnë tre shtete në SHBA

Rreth 50 vatra të mëdha zjarri po shkatërrojnë tre shtetet fqinje të Bregut Perëndimor të SHBA, Kaliforni, Oregon dhe Uashington.

LEXO ME SHUME >


Covid-19 shkakton mungesë të kanaçeve. Pandemia rrit kërkesën për pije dhe ushqim të konservuar

Kërkesa për kanaçe alumini është rritur ndjeshëm gjatë pandemisë së koronavirusit, duke nxitur firmat që të shtojnë kapacitetin e prodhimit.  Ndërkohë që baret dhe restorantet në Shtetet e bashkuara u mbyllën, konsumatorët blenë pako të mëdha me pije në supermarket, sipas ekzekutivëve të sektorit.  Shitjet e ushqimeve të konservuara u rritën gjithashtu.  Kjo po i jep vrull zhvendosjes drejt kanaçceve të aluminit për pijet, larg shisheve plastike dhe të xhamit.

LEXO ME SHUME >


Agjencia evropiane: Ndotja e mjedisit shkakton 13% të vdekjeve në Evropë

Luftimi i ndotjes së mjedisit është kyç për përmirësimin e shëndetit dhe mirëqenies së qytetarëve në Evropë, veçanërisht për grupet e ndjeshme si fëmijët, të moshuarit dhe njerëzit më të varfër, tha Agjencia Evropiane e Mjedisit (EEA).

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.