Lajme nga bota


Ndryshimet klimatike mes çështjeve të fushatës presidenciale

Ndërsa shtetet perëndimore të Amerikës luftojnë me zjarret, zyrtarët e atjeshëm po i bëjnë thirrje Presidentit Donald Trump dhe udhëheqësve të tjerë për të trajtuar çështjen e ndryshimit të klimës, që ata thonë se ka çuar në një vit rekord zjarresh. Presidenti Trump do të vizitojë sot Sakramenton e Kalifornisë, për një konferencë mbi zjarret, që kanë përfshirë këtë shtet.

LEXO ME SHUME >


Google do të jetë pa karbon brenda vitit 2030

Kompania Google është angazhuar të përdorë energji pa emetime karboni, 24 orë në ditë, 7 ditë në javë, brenda vitit 2030, njoftoi CEO i kompanisë, Sundar Pichai, në një post zyrtar.

LEXO ME SHUME >


Bota është nën kërcënimin e një krize ushqimore – Shkak përçarja e zinxhirit të furnizimit, shiu dhe thatësirat si dhe viruset

Një krizë ushqimore po afron në të gjithë botën për shkak të përçarjes në zinxhirët e furnizimit mes pandemisë koronavirus, shiut dhe thatësirave, viruseve që infektojnë bagëtinë dhe një dollari të dobësuar, tha CBNC.

LEXO ME SHUME >


SHBA, ndryshimi i klimës rëndon gjendjen e zjarreve

Në tre shtetet perëndimore të SHBA rifillojnë sot kërkimet për viktima mes rrënojave të shkaktuara nga zjarret masive, që gjatë disa javëve kanë djegur miliona hektarë.

LEXO ME SHUME >


Finlandë/ Një qytezë e vogël angazhohet për klimën

Mbrojtja e klimës është një enigmë e madhe. Por një vend i vogël Finlanda tregon se ç’mund të arrijë madje një qytezë e vogël ndaj një problemi kaq global.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.